چه زمانی از دهانشویه استفاده کنیم؛ سلامت دندان بخش مهمی از سلامت کلی ما است و بهداشت دهان و دندان یکی از پایه های این سلامت است. محافظت از دندان ها و لثه ها برای جلوگیری از بوی بد دهان، پوسیدگی دندان و سایر مشکلات سلامت دهان و دندان بسیار مهم است. دهان شویه کردن به عنوان بخشی از روال بهداشت دهان و دندان گام مهمی در حمایت از سلامت دندان شماست. دهانشویه محصولی موثر است که باکتری های دهان را از بین می برد، التهاب لثه را کاهش می دهد و نفس تازه می کند. این مقاله به بررسی اهمیت و مزایای استفاده از دهانشویه برای محافظت از سلامت دندان و بهبود بهداشت دهان می پردازد.
برای تهیه ی بهترین دهانشویه با ما در تماس باشید.
دهانشویه چیست؟
دهان شویه مایعی است که برای تمیز کردن دهان و گلو ، از بین بردن باکتری ها، از بین بردن بوی بد دهان یا رفع مشکلات دهان استفاده می شود. این مایع تکان داده می شود و در دهان قرار می گیرد و معمولاً بر پایه آب است. دهان شویه کردن نقش مهمی در بهداشت دهان و دندان دارد. دهانشویه های حاوی مواد ضد عفونی کننده، ضد التهابی یا ضد درد اغلب برای تسکین علائمی مانند التهاب لثه ، گلودرد و برفک دهان استفاده می شوند. همچنین بخش مهمی از مراقبت از دهان است و مکمل مسواک زدن و نخ دندان کشیدن است. با این حال، هنگام استفاده از دهان شویه، باید محتوای محصول و دستورالعمل استفاده را رعایت کنید. دهانشویه باید به طور منظم و نه بیش از حد به توصیه دندانپزشک یا پزشک استفاده شود.
انواع دهانشویه
انواع مختلفی از دهانشویه ها وجود دارد که هر کدام برای اهداف متفاوتی طراحی شده اند و هر کدام عملکرد خاصی را انجام می دهند.
دهان شویه بی حس کننده: این نوع دهانشویه برای از بین بردن باکتری های موجود در دهان و کاهش خطر عفونت طراحی شده است . آنها به دلیل ترکیبات ضد عفونی کننده ای که دارند، به طور کلی از بهداشت دهان و دندان حمایت می کنند. به ویژه در برابر عفونت های دهانی مانند التهاب لثه و زخم ها موثر است.
دهانشویه هایی که با بوی بد دهان مبارزه می کنند: این دهانشویه ها برای مبارزه با بوی بد دهان طراحی شده اند و بوی بد دهان را از بین می برند. آنها طعم های طراوت و طراوت بسیاری دارند و به جای پوشاندن آن، علت بوی بد دهان را هدف قرار می دهند.
دهانشویه هایی که التهاب لثه را کاهش می دهند: این نوع دهانشویه ها که التهاب لثه را کاهش می دهند حاوی مواد ضدالتهابی هستند. با آرام کردن لثه ها و کاهش التهاب از سلامت دندان شما محافظت می کند.
دهان شویه برای تسکین درد: از این نوع دهان شویه برای تسکین و تسکین درد گلو درد، برفک و سایر زخم های دهان استفاده می شود. آنها معمولا سعی می کنند به جای لمس مستقیم ناحیه دردناک، درد را از داخل تسکین دهند.
دهان شویه های حاوی فلوراید: دهان شویه های حاوی فلوراید برای جلوگیری از پوسیدگی دندان و تقویت مینای دندان استفاده می شود. مشخص است که فلوراید به ویژه از دندان ها در برابر حملات اسیدی محافظت می کند.
دهان شویه آب نمک: دهان شویه آب نمک که یک محلول طبیعی است در گلودرد و درد لثه موثر است. نمک اضافه شده به آب جوش خاصیت ضد عفونی کنندگی و شفابخش دارد.
دهانشویه های مختلفی به طور کلی در داروخانه ها و بازارها موجود است. اینکه کدام نوع را باید استفاده کنید به سلامت دهان، نیازها و مشکلات خاص دهان شما بستگی دارد. بنابراین، مهم است که با دندانپزشک یا متخصص پزشکی خود مشورت کنید تا انتخاب صحیح و استفاده از دهانشویه را مشخص کنید. همچنین باید دستورالعمل استفاده از محصول را دنبال کنید و دوز توصیه شده را رعایت کنید.
دهانشویه برای چه مواردی استفاده می شود؟
دهانشویه مایعی است که عملکردهای مفید زیادی در دهان در زمینه بهداشت دهان و گلو دارد. این خواص ممکن است بسته به نوع و محتوای دهانشویه متفاوت باشد. در اینجا به طور مفصل توضیح خواهیم داد که دهانشویه ها معمولا برای چه مواردی استفاده می شوند.
دهانشویه ها محصولاتی موثر در پاکسازی دهان و گلو، مبارزه با باکتری ها، جلوگیری از بوی بد دهان، تسکین التهاب لثه، تسکین زخم های دهانی و حمایت از بهداشت عمومی دهان و دندان هستند. دهانشویه های ضد عفونی کننده باکتری های موجود در دهان را از بین می برند، خطر عفونت را کاهش می دهند و از سلامت دندان شما محافظت می کنند. دهانشویه هایی که باعث بوی بد دهان می شوند برای از بین بردن بوی بد دهان و ایجاد احساس شادابی در شما طراحی شده اند. دهان شویه های ضد التهاب لثه لثه ها را آرام می کند و التهاب دهان را کاهش می دهد. دهانشویه های تسکین دهنده دردهای دهان مانند گلودرد و برفک دهان را تسکین می دهند، در حالی که دهانشویه های حاوی فلوراید از ایجاد حفره جلوگیری کرده و مینای دندان را تقویت می کنند. غرغره آب نمک یک راه حل طبیعی برای گلودرد و درد لثه است. با این عملکردهای مختلف، دهانشویه ها از سلامت دهان و دندان حمایت می کنند و بهداشت عمومی دهان را تضمین می کنند.
دهانشویه برای چه مواردی استفاده می شود؟
چگونه از دهان شویه استفاده کنیم؟
استفاده از دهانشویه فرآیندی بسیار ساده است و در صورت استفاده صحیح نتایج موثری به همراه دارد.
استفاده از دهانشویه یک راه مهم برای حمایت از بهداشت دهان و گلو است. اولین قدم انتخاب محلول دهانشویه مناسب است. بسته به نیازهای بهداشت دهان و دندان خود، ممکن است دهانشویه ای را انتخاب کنید که ضدعفونی کننده، جلوگیری از بوی بد دهان، تسکین التهاب لثه یا سایر اهداف خاص باشد.
قبل از استفاده از دهانشویه باید بهداشت دهان و دندان رعایت شود. شما باید مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید. پس از این مراحل، دهانشویه اعمال می شود. اصولاً دستورالعمل های روی بسته بندی محصول دهانشویه را دنبال کنید. این دستورالعمل ها برای استفاده صحیح از محصول مهم هستند.
دهانشویه را در دهان خود قرار دهید. معمولاً برای بدست آوردن مقدار مناسب از ترازو یا قطره چکان روی درب بطری استفاده می کنید. سپس در حین دهان شویه کردن، محلول را در دهان خود قرار دهید و حدود 30 ثانیه تا 1 دقیقه بچرخانید. این زمان برای اثربخشی محصول ضروری است. در این مدت دهانشویه را در پشت گلو بریزید اما قورت ندهید.
پس از پایان دهان شویه ، آن را از دهان خود خارج کرده و با آب بشویید تا دهانتان تمیز شود. قورت دادن دهانشویه به طور کلی توصیه نمی شود، بنابراین مهم است که پس از دهان شویه ، دهان خود را دوباره با آب بشویید.
دهانشویه ها معمولا یک بار در روز یا در صورت نیاز استفاده می شوند. با این حال، بهتر است دستورالعمل های بسته بندی را دنبال کنید و در صورت نیاز از آن استفاده کنید. استفاده از دهانشویه یک راه موثر برای حمایت از بهداشت دهان و دندان و جلوگیری از برخی مشکلات سلامت دهان است.
بیشتر بدانید: بهترین ضد افتاب برای کودکان-بهترین کرم ضد آفتاب و آبرسان-بهترین کرم ضد آفتاب ایرانی-بهترین مارک ضد افتاب از نظر پزشکان-بهترین برند ضد افتاب ایرانی از نظر پزشکان
فواید دهان شویه
دهانشویه یک روش مراقبتی موثر است که فواید بسیار مهمی از نظر بهداشت دهان و دندان و سلامت دهان و دندان دارد. اطلاعات بیشتر در مورد اثرات دهانشویه؛
با باکتری ها مبارزه می کند: دهان شویه روشی موثر برای از بین بردن و کنترل باکتری های مضر در دهان است. این به جلوگیری از پوسیدگی دندان و بیماری پریودنتال کمک می کند.
پیشگیری از بوی بد دهان: دهانشویه به رفع بوی بد دهان کمک می کند. به جای پوشاندن بوی بد دهان ناشی از باکتری های موجود در دهان، علت را از بین می برد و نفس تازه می کند.
سلامت لثه: دهانشویه هایی که التهاب لثه را کاهش می دهند با تسکین لثه ها و کاهش التهاب از سلامت لثه حمایت می کنند.
دهان شویه تسکین درد: دهانشویه های ضد درد می توانند به تسکین گلودرد، آفت دهان و سایر زخم های دهان کمک کنند.
از ایجاد حفره جلوگیری می کند: دهانشویه های حاوی فلوراید از ایجاد حفره جلوگیری می کند و مینای دندان را تقویت می کند. در برابر حملات اسیدی محافظت می کند.
غرغره آب نمک: غرغره آب نمک که یک محلول طبیعی است برای درمان گلودرد و لثه موثر است. خاصیت ضد عفونی کنندگی و شفابخش دارد.
استفاده از دهانشویه مکمل سایر عادات بهداشتی دهان مانند مسواک زدن و نخ دندان کشیدن برای حفظ سلامت دهان و دندان است. با این حال، انتخاب دهانشویه به نیازهای خاص فرد و سلامت دهان و دندان بستگی دارد. مهم است که محصول دهانشویه مناسب را انتخاب کنید و دستورالعمل های روی بسته بندی را دنبال کنید. دهانشویه ها به طور کلی از سلامت دهان و دندان حمایت می کنند و در صورت استفاده منظم از مشکلات دهان پیشگیری یا کاهش می دهند.
هنگام انتخاب دهانشویه به چه نکاتی باید توجه کرد؟
هنگام انتخاب دهانشویه باید چندین فاکتور مهم را در نظر گرفت. مهم است که ابتدا نیازهای بهداشت دهان و دندان خود را ارزیابی کنید. تمرکز ویژه بر روی مسائل دهان به شما کمک می کند تا تصمیم بگیرید کدام نوع دهانشویه را انتخاب کنید. به عنوان مثال، آیا باید از محصول برای التهاب لثه یا دهان شویه برای بوی بد دهان استفاده کنید، پس از رفع نیاز، باید بررسی کنید که محصول حاوی چه چیزی است؟ برخی از انواع دهانشویه ممکن است حاوی الکل باشند که می تواند باعث خشکی دهان شود. بنابراین، محصولات غیر الکلی یا کم الکل ممکن است ترجیح داده شوند. هنگام استفاده از دهانشویه، انتخاب محصول حاوی فلوراید برای محافظت از سلامت دندان مهم است. دفعات استفاده نیز باید در نظر گرفته شود. برخی از محصولات برای استفاده روزانه مناسب هستند، در حالی که برخی دیگر کمتر مورد استفاده قرار می گیرند. در نهایت مواد تشکیل دهنده محصول باید از نظر آلرژی و حساسیت تست شوند. با در نظر گرفتن این عوامل، انتخاب بهترین دهانشویه برای محافظت از سلامت دهان و دندان و پیشگیری موثر از مشکلات دهان مهم است.
چگونه از شر بوی بد دهان خلاص شویم؟
بوی بد دهان؛ بسیاری از مردم از بوی بد دهان شکایت دارند و این امر بسیار رایج است. بوی بد دهان که به آن هالیتوز نیز گفته می شود، می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. بوی بد دهان می تواند وضعیت شرم آور باشد، به خصوص در میان جوانان.
علل بوی بد دهان
بوی بد دهان معمولاً در نتیجه انباشته شدن بقایای باکتری، ذرات غذای فاسد و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان در دهان ایجاد می شود. پوسیدگی دندان بوی نامطبوعی ایجاد می کند، به خصوص با تولید ترکیبات گوگردی.
بوی بد دهان ممکن است در افرادی که مشکلات سلامتی مانند عفونت، دیابت، مشکلات کلیوی یا کبدی دارند نیز رخ دهد. خشکی دهان و سیگار کشیدن نیز می تواند این وضعیت را بدتر کند. علاوه بر این، استرس، عادات غذایی، سن و حتی تغییرات هورمونی می تواند بر بوی بد دهان تأثیر بگذارد.
به طور خلاصه، بوی بد دهان می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود و معمولاً می توان با انجام اقداماتی مانند تنظیم عادات بهداشتی شخصی، مسواک زدن منظم و نخ دندان از آن جلوگیری کرد. با این حال، اگر یک مشکل دائمی بوی بد دهان وجود دارد، نباید نادیده گرفت که ممکن است مشکلات سلامت زمینهای دیگری نیز وجود داشته باشد. در این صورت ممکن است مشورت با دندانپزشک مفید باشد.
در اینجا 5 راه برای درمان بوی بد دهان آورده شده است:
1) حفظ سلامت دهان و دندان
افراد در هر سنی باید سلامت و بهداشت دهان و دندان را رعایت کنند. شما باید حتما یک بار در صبح و یک بار قبل از رفتن به رختخواب مسواک بزنید و همچنین هر روز دندان هایتان را تمیز کنید. می توانید با استفاده از نخ دندان برای از بین بردن بقایای مواد غذایی که بین دندان های شما جمع می شود، این مشکل را برطرف کنید، گاهی اوقات زمانی که مسواک به آن نمی رسد.
2) از خشکی دهان خودداری کنید
عدم نوشیدن آب کافی می تواند منجر به بسیاری از مشکلات سلامتی شود. یکی از این موارد بوی بد دهان است. آدامس، آب نبات چوبی و غیره جویدن می تواند به افزایش تولید بزاق کمک کند. اگر مدتی است که دچار خشکی دهان شده اید، بهتر است به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
3) رژیم غذایی
مصرف بیش از حد قهوه و غذاهای شیرین می تواند باعث سلامت دهان و دندان شود. اگر ذرات غذا بین دندان های شما باقی بماند، باعث بوی بد دهان می شود. بهتر است سعی کنید غذاهای خانگی مانند دال، سبزیجات سبز را مصرف کنید و بعد از هر وعده غذایی دهان خود را بشویید.
4) از استعمال دخانیات و الکل خودداری کنید
سیگار باعث بوی بد دهان، خشکی دهان و از بین بردن آنتی بادی های ضد پوسیدگی دندان در بزاق شما می شود. همچنین می تواند منجر به بیماری های لثه شود. الکل یا نوشیدنی های شیرین می تواند غدد بزاقی را تحت تاثیر قرار دهد و باعث پوسیدگی دندان شود. افرادی که برای مدت طولانی از الکل استفاده می کنند ممکن است دچار بیماری غدد بزاقی شوند که در آن غدد بزاقی ممکن است متورم شوند. ماهیت اسیدی نوشیدنی های الکلی و مصرف غذاهای غنی از کربوهیدرات به تولید اسید در طول هضم کمک می کند و باعث می شود PH بزاق به زیر سطح بحرانی کاهش یابد که در نهایت منجر به ایجاد پوسیدگی دندان می شود.
5) معاینات منظم دندانپزشکی
اگر نمی توانید مشکل بوی بد دهان خود را حل کنید، باید با دندانپزشک خود مشورت کنید. صرف نظر از این، افراد باید هر شش ماه یک بار به دندانپزشک مراجعه کنند تا سلامت و بهداشت دهان و دندان را حفظ کنند. تمیز کردن دندان حداقل یک بار در سال توصیه می شود و می تواند به تشخیص هر گونه بیماری یا التهاب در دهان شما کمک کند.
مطمئن ترین راه برای کاهش بوی بد دهان، حفظ بهداشت دهان و دندان در طول سال است. مصرف منظم تنباکو، الکل و مواد مشابه نه تنها بر سلامت دهان بلکه بر سلامت کلی شما نیز تأثیر می گذارد. دندانپزشک شما می تواند با توصیه به مراقبت های دندانی متناسب با نیازهای شما به شما در دستیابی به سلامت دهان و دندان کمک کند. خمیر دندان ها یا دهانشویه های مخصوص می توانند در صورت توصیه توسط دندانپزشک به سلامت دهان شما کمک کنند.
بیشتربدانید:بهترین دهانشویه طبیعی-دهانشویه برای جرم دندان-دهانشویه برای جرم دندان-دهانشویه گیاهی برای پوسیدگی دندان-چه زمانی از دهانشویه استفاده کنیم